Zmiana nawyków – pierwszy krok w kierunku suwerenności żywnościowej
Kuratorka projektu: Anna Galas-Kosil
Czy pandemia COVID-19 może oddziaływać na wzrost świadomości społecznej, zmianę postaw i nawyków mających wpływ na zapobieganie zmianom klimatu? To pytanie badawcze postawili sobie eksperci pracujący i współpracujący z Krajowym Ośrodkiem Zmian Klimatu, przygotowując i przeprowadzając w kwietniu i maju 2020 roku ogólnopolskie badanie socjologiczne. Przyjrzymy się między innymi temu, jak pierwsza kwarantanna narodowa zmieniła nawyki i sposób odżywiania się Polaków, czy i jak wpłynęła na wzorce zakupowe. Porozmawiamy także o alternatywnych sposobach dystrybucji żywności oraz o tym, jak możemy realizować zasady suwerenności żywnościowej w miastach i aglomeracjach miejskich.
Spotkanie odbywa się na platformie Zoom. Obowiązują zapisy przez formularz na naszej stronie (do 15.02.2021). Link do spotkania podamy mailowo. Po wykładzie przewidziana jest dyskusja, która będzie transmitowane na nasz kanał Facebook, a także nagrywana i archiwizowana na YouTubie i dostępna w Zasobach strony. Jeżeli ktoś nie wyraża zgody na upublicznienie wizerunku, prosimy o wyłączenie kamery i mikrofonu przez cały czas trwania wydarzenia. Pytania można przesyłać na czacie. Pozostawienie włączonej kamery i mikrofonu będzie jednoznaczne z wyrażeniem zgody na wykorzystanie wizerunku w sposób dorozumiany. Zachęcamy do włączenia się w dyskusję.
Moderacja:
Uczestniczki:
Data | Czas | Tytuł | Miejsce | Wstęp |
---|---|---|---|---|
16 lutego 2021
, 18:00
|
18:00 |
Zmiana nawyków – pierwszy krok w kierunku suwerenności żywnościowejSpotkanie
|
Internet | Zapisy zamknięte |