Z ziemi na talerz, czyli o jakości posiłków
Kuratorka projektu: Anna Galas-Kosil
Częstsze samodzielne przygotowywanie posiłków w domu jest jedną z istotnych zmian wynikających z covidowych obostrzeń. Dla wielu gospodarstw domowych przeniesienie przygotowywania posiłków do przestrzeni domowej zmieniło dotychczasową rutynę, ale czy stało się okazją do życia zgodnie z ideą slow food? Podczas spotkania zastanowimy się, jaki wpływ ma pandemia na sposób przygotowywania posiłków i unikanie wysoko przetworzonej żywności. Czy większą uwagę zwracamy na składniki odżywcze? Razem z zaproszonymi gośćmi zastanowimy się, jak sprawić, żeby dla konsumentów ważne stało się pochodzenie produktów na ich talerzu, a także wiedza o tym, co ma bezpośredni wpływ na składniki odżywcze posiłku.
Spotkanie odbywa się na platformie Zoom. Obowiązują zapisy przez formularz na naszej stronie (do 15.03.2021). Link do spotkania podamy mailowo. Przewidziana jest dyskusja, która będzie transmitowane na nasz kanał Facebook, a także nagrywana i archiwizowana na YouTubie i dostępna w Zasobach strony. Jeżeli ktoś nie wyraża zgody na upublicznienie wizerunku, prosimy o wyłączenie kamery i mikrofonu przez cały czas trwania wydarzenia. Pytania można przesyłać na czacie. Pozostawienie włączonej kamery i mikrofonu będzie jednoznaczne z wyrażeniem zgody na wykorzystanie wizerunku w sposób dorozumiany. Zachęcamy do włączenia się w dyskusję.
Moderacja:
Uczestniczki i uczestnik:
Justyna Orłowska
KOZK
Marta Kurkiewicz
Wiejska Kooperatywa Spożywcza
Wioletta Olejarczyk
Gospodarstwo Słoneczna25 / Jurajska Kooperatywa Spożywcza
Marek Styczyński
Ośrodek Praktyk Bioregionalnych BIOTOP
Kuratorka cyklu:
Data | Czas | Tytuł | Miejsce | Wstęp |
---|---|---|---|---|
16 marca 2021
, 18:00
|
18:00 |
Z ziemi na talerz, czyli o jakości posiłkówSpotkanie
|
Internet | Zapisy zamknięte |